DP_tips

Sommaren har lämnat oss, och vintern kryper stadigt närmare. Det är dags att ta fram dina vinterdäck och kontrollera dom. Kör du dubbfria vinterdäck kan det vara bra att veta:”när temperaturen närmar sig noll grader – är sommardäck bara en dumhet”…

För din egen säkerhet är det en god idé att kontrollera dina vinterdäck nu. Är det tydliga tecken på slitage, eller du är osäker på däckens tillstånd, tar du bara kontakt med en av våra återförsäljare, så kontrollerar vi och tar hand om allt, så att din bil är rätt rustad för vintern!

Var vän med vädret!
Låt inte vädret överraska dig! Följ med på väderutvecklingen så att du är förberedd på höstens skiftande och lömska före. Vägarna blir oftast våta och hala på den här tiden av året och vinterdäck har ofta mycket bättre grepp än sommardäck under dessa körförhållanden.
Kom ihåg att vi utför hjulskifte snabbt och effektivt och även erbjuder Däckhotell – fråga din närmaste Däckpartner återförsäljare om priset!

Vet du hur gammalt däcket är?

För att kunna kontrollera däckets ålder anväder de flesta däcktillverkare en gemensam märkning. Detta hittar du på däckets sida.

På däck som är producerat efter 1999, är det de fyra siffrorna som identifierar tillverkningsdatumet. De två första talar om vilken vecka däcket är producerat och de två sista talar om vilket år.
Exempel: Ett däck märkt med “1411” är producerad vecka 14 år 2011.

Däck är färskvara!
Alla däck (även reservdäck) som är mer än 10 år gamla bör bytas även om de ser ut att vara fina och mönsterdjupet är fortfarande över det minsta tillåtna. Detta för att däck räknas som en “färskvara” och ökad ålder försämrar kvaliten på gummit och därmed däckets väggrepp och säkerhetsegenskaper.

Källa: Continental